Internet dnevnik gradonačelnika Grada Varaždina
Ivan Čehok
Blog - travanj 2008
ponedjeljak, travanj 7, 2008
Od objave organizatora Radar festivala i Grada Varaždina da će se festival održati u Varaždinu i da će glavna zvijezda biti legendarni Bob Dylan cijela je gradska uprava pa i moji telefoni zagušena pozivima iz cijele Hrvatske ali i izvana – od mladih fanova, preko moje generacije koja je rasla uz rock glazbu pa do ljudi iz show businessa, medija i politike svi se javljaju s pitanjima o organizaciji festivala.
Kada smo prije nekoliko godina pripremali Špancir-fest, svi smo se složili da bi najbolje bilo za završni koncert festivala pozvati upravo Dylana. Prije svega stoga što se njegova glazba svojim porukama, svjetonazorom izvrsno uklapa u sam duh i smisao varaždinskoga španciranja i stoga što Dylan nikada nije nastupio u Hrvatskoj, štoviše nekako se čini da naši domaći estradni i festivalski menadžeri smatraju jedino još Stonese živućim legendama izvornog rocka.
Oni koji su slušali međutim Dylana na nekoj od europskih turneja, posebno u Njemačkoj, znaju da je riječ o glazbeniku koji jednako dobro zvuči i širi poruke svojim starim hitovima kao i novim albumima što su prije nekoliko godina bili na vrhu američkih top-lista. I da je riječ o glazbeniku koji pomno planira i vrhunskim umijećem izvodi svoje koncerte ništa ne prepuštajući slučaju. Stoga mi je drago da ćemo ga ugostiti u Varaždinu i tako dokazati da Varaždin nije samo grad ozbiljne glazbe nego i svega što se može nazvati glazbenom klasikom.
ivancehok @ 13:47 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.